miércoles, 19 de enero de 2011

MTNEZ VALLS: PATIR PER A GUANYAR (I JA VAN 11) per Xavi Martínez

Aquesta setmana ens tocava visitar la canxa del C.B. Santa Pola, equip que es trobava a la part tranquil·la de la classificació amb 5 victòries i amb 6 derrotes a la seva casella.

En aquesta ocasió no podíem contar amb Alberto Beltran, per una xicoteta lesió al genoll, però en canvi recuperàvem a Àngel Monreal desprès de 6 jornades lesionat.El partit fou molt igualat des de l’inici, encara que l’eixida dels de Fede Cloquell va ficar a tremolar la banqueta local amb un parcial de 0-9 en els primers 2 minuts. Aquest parcial va ser respost amb un temps mort local, i amb l’eixida en tromba de l’equip local que posava l’electrònic 15-14. Des d’ixe moment sabíem que seria un partit complicat de guanyar, però no impossible.Al final de la primera part 35-36 per al equip col·legial.

El partit seguia per la senda de la intensitat i concentració que l’equip tècnic ontinyentí tenia prevista. No seria un partit per a guanyar-lo de 20 pts, ni el guanyaríem en el tercer quart. Seria un partit per a no perdre-li la cara fins al final i jugar-se el tot pel tot en el definitiu parcial...i així va ser.

Les diferencies en el marcador no van ser mai mes altes de 8 punts, i fou al últim quart quan es van succeir. Faltaven 3 minuts per a la finalització del partit quan el C.B. Santa Pola aconseguia la màxima diferencia a l’electrònic (-8). Van ser les ganes de seguir fent-ho be les que van portar al ontinyentins a igualar el marcador a l’últim minut. Els saliners encara disposaven de l’ultima possessió per a fer bona la desfeta ontinyentina. La treta de lateral fou interceptada per un dels nostres jugadors, aprofitant així la nova possibilitat per endur-se la victòria cap a Ontinyent, però desgraciadament la piloteta no volgué entrar. Al cap i a la fi, aconseguirem la prorroga d’un partit que teníem perdut feia 2 minuts. Durant els 5 minuts addicionals, la superioritat i les ganes de vèncer visitants eren ben paleses, fet que ens porta a altre final d’infart.

En aquest cas, El Teler C.C. encapçalava el marcador amb sols 2 pts de diferencia, i l’ultima possessió tornava a ser per al Santa Pola. Erraren al seu atac, i decidiren fer falta personal ràpidament sobre Jordi Soler, que el portava a la línea de tirs lliures. Jordi no aconseguí encistellar el primer, però si el darrer, així que l’electrònic marcava un +3 per al equip visitant. El temps mort de l’equip saliner, sols dona per explicar una jugada de 3 a la desesperada. Amb la posada en marxa del baló, ens sancionen amb una falta sobre el jugador que estava llançant el tir de 3 pts, pel que es dirigeix a llançar 3 tirs lliures. Amb l’errada del primer tir lliure la victòria ja era dels Ontinyentins 69-71

Una èpica victòria, que ens ensenya que qualsevol equip d’aquesta lliga pot ficar-te les coses molt complicades, sense tenir en compte el lloc que ocupa a la classificació. La pròxima jornada, ens visita un club històric del basquet alacantí, C.B. Jorge Juan de Novelda, un equip molt paregut al nostre, on podrem gaudir d’autèntic basquet d’escola, basquet de club. Per als amants del nostre esport es una cita que no poder deixar passar.